Naar overzicht

Belangrijke informatie inzake elektronische aangiftenEind 2011 heeft uw organisatie een
brief van de Belastingdienst ontvangen met daarin de mededeling dat het vanaf 1 juni 2012 niet meer mogelijk is om uw aangiften met een certificaat van DigiNotar te versturen. In de contacten die wij de afgelopen periode met onze klanten hebben gehad, hebben wij gemerkt dat nog niet iedereen is voorbereid op deze wijziging. In deze e-mail zetten wij de belangrijkste punten voor u op een rij.

Voordat u het certificaat kunt aanvragen, zijn de volgende zaken van belang:
  • U heeft zich als abonnee bij KPN geregistreerd. Ook als u al abonnee of klant bent bij KPN voor andere diensten dient u zich te registreren bij KPN. U kunt zich registreren via de volgende URL: https://kpnbapi.managedpki.com.
  • U dient minimaal te beschikken over Exact Globe of Exact Compact product update 400, 401, 402 of 403 met een datum van 30-1-2012 of recenter. Indien dit niet het geval is dient u een update uit te voeren van uw Exact Globe of Exact Compact programmatuur.
Wanneer u zich heeft geregistreerd bij de KPN en er zeker van bent dat u over de juiste versie van Exact Globe of Exact Compact beschikt, kunt u het certificaat middels het doorlopen van een wizard aanvragen bij KPN. Nadat u vervolgens het certificaat van KPN heeft ontvangen, dient u dit in uw administratie te importeren. Een stappenplan voor het aanvragen en importeren van het certificaat vindt u hier.

Op
www.exact.nl/aangifte vindt u meer informatie met betrekking tot de BAPI certificaten en de stappen die u dient te doorlopen om ook na 1 juni 2012 uw aangiften elektronisch te kunnen versturen.

Mocht u naar aanleiding van deze stappen vragen hebben dan kunt u contact opnemen met ons services team op 020 – 560 59 99.