top of page
Its_us_Handelsbedrijven__Intro.jpg

MARGEVERHOGING VOOR HANDELSONDERNEMINGEN

Een hogere marge realiseer je door de omzet te verhogen of de kosten te verlagen. Maar wat als je de omzet kunt verhogen zonder je kosten op te drijven, of nog beter, ze te verlagen? Dat kan door slim gebruik te maken van automatisering, want IT is een waardevolle sleutel naar hogere marges. 

WHITEPAPER: CORETIX BRENGT TRANSPARANTIE IN HET APPLICATIELANDSCHAP VAN DE BONDT

Its_us_Handelsbedrijven__Hogere Marges.jpg

Hogere marges: geen hocus pocus!

Als handelsondernemer hoeven wij je natuurlijk niet uit te leggen dat er twee manieren zijn om de marge te verhogen: hogere omzet of lagere kosten. Maar meer omzet zonder de kosten te verhogen, of liever nog te verlagen, dat is een ander verhaal. Automatisering kan hierin een sleutelrol spelen. It’s Us heeft ruim 20 jaar ervaring met het automatiseren van bedrijfsprocessen binnen handelsbedrijven.

 

Onze expertise, het delen van kennis én open communicatie vormen de basis voor succesvolle samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van passie, durf en daadkracht tot het beste resultaat leidt. Vanuit service en openhartigheid helpen wij handelsondernemingen graag om hun marges te verhogen.

1663573530300_edited.jpg
Tekstballon

MAAK KENNIS MET 

MELVIN VAN GROENINGEN

Its_us_Handelsbedrijven__Handelswijze.jpg

IT als handelswijze

Een solide bedrijfsvoering vormt de basis om te kunnen focussen op waar het om draait binnen een handelsbedrijf. Want naast inkoop en verkoop zelf spelen ook financiën, logistiek, voorraadbeheer, verkoopkanalen en rapportages een rol. It’s Us heeft voor al deze activiteiten slimme oplossingen.

 

Met de juiste financiële- en logistieke software, integratie met een webshop, kassasystemen en WMS is er betrouwbare informatie en volledige inzicht en controle. It’s Us heeft bovendien jarenlange ervaring in het implementeren en optimaliseren van bedrijfssoftware.

Wendbaar maakt voorspelbaar

Handelshuizen hebben tegenwoordig te maken met snel veranderende omstandigheden. De wereld van vandaag is immers één groot netwerk, wat leidt tot onvoorspelbaarheid in markten, aanbod en vraag.

 

Denk bijvoorbeeld aan het effect van internationale spanningen, snel stijgende transport- of energiekosten, krapte op de arbeidsmarkt, import- en/of exportbeperkingen, (online) concurrentie, wet- en regelgeving, automatisering, enzovoorts. Het is dan zaak om snel op deze zaken te kunnen inspelen, dus wendbaar te zijn.

 

Organisaties moeten continu verbeteren en vernieuwen om te kunnen blijven concurreren. It’s Us helpt handelsondernemingen wendbaar te worden en zorgt voor een applicatielandschap waarmee indien nodig snel kan worden bijgestuurd.

1673423926567.jpeg
Tekstballon

MAAK KENNIS MET 

MARCEL DE KONING

Its_us_Handelsbedrijven__Wendbaar maakt voorspelbaar.jpg
Its_us_Handelsbedrijven__Presteties Verbeteren.jpg

Prestaties verbeteren begint met inzicht

Presteert de organisatie goed genoeg? Met KPI’s kun je de prestaties en voortgang van je organisatie, je teams en de afzonderlijke medewerkers meten. Daarmee kan er tijdig worden ingegrepen in processen wanneer doelstellingen niet behaald dreigen te worden. Maar is dat inzicht er wel? Bij It’s Us zien we dat bij veel handelsbedrijven informatie gefragmenteerd beschikbaar is. Een overzicht van topklanten of meest verkochte producten is ongetwijfeld te vinden in kassasystemen of in de webshop, van voorraadposities in een warehouse managementsysteem en een debiteurenoverzicht in de financiële back-end. We kunnen veel leren van topspelers in de markt die stuurinformatie op elk gewenst moment op één plaats beschikbaar hebben, zelfs als het gaat om gecombineerde overzichten over de verschillende onderwerpen. Die learnings delen we graag met onze opdrachtgevers door middel van ons eigen BI platform Roger.

Digitalisering

Investeringen in technologie zoals automatisering en AI zijn essentieel voor efficiëntie en klantgerichtheid. De combinatie van de juiste oplossingen geeft de onderneming een waardevolle voorsprong. Het bepalen van de beste oplossingen hangt af van een aantal variabelen. 

  • Wat zijn de verkoopkanalen? Online, fysieke winkels, retailers, e-commerce platformen.

  • Is er sprake van (een) eigen magazijn(en) of drop shipment? 

  • Hoe zijn de warehouse(s) en de financiële en logistieke processen geautomatiseerd? 

  • Wordt er gewerkt vanuit één systeem? Wordt per situatie de beste oplossing gekozen? 

  • En in het laatste geval, hoe communiceren die applicaties dan met elkaar? 

 

Dit zijn stuk voor stuk relevante vraagstukken waar It’s Us voor ieder specifiek bedrijf een antwoord op kan geven.

Its_us_Handelsbedrijven__Digitalisering.jpg

Voor ons is It’s Us de perfecte partner voor IT oplossingen, een fijne sparringpartner die met een pragmatische blik naar bedrijfsuitdagingen kijkt

JOOST VAN NOORLOOS, OPERATIONS MANAGER BIJ ANDEROL 

Its_us_Handelsbedrijven__Ketenverantwoording.jpg

Ketenverantwoording

Toenemende internationalisering, internationale spanningen en wetgeving omtrent klimaatvraagstukken zorgen voor een groeiende vraag naar transparantie in de toeleveringsketen. Waar komen producten precies vandaan, wat zijn de grondstoffen en via welke wegen wordt het verzonden?

 

Digitalisering is de sleutel om meer grip te krijgen op de supply chain en om deze transparanter, duurzamer en efficiënter te maken.

Systeemintegratie

Door systemen te integreren worden overbodige handmatige taken verminderd, waardoor medewerkers zich kunnen richten op taken met meer toegevoegde waarde. Dit leidt tot lagere operationele kosten en meer marge. Ons eigen SaaS-platform Coretix helpt om alle systemen (webshop, ERP, WMS, gerobotiseerd opslagsysteem) met dezelfde data te laten communiceren. Om dit helder en transparant te maken, wordt onder andere gebruik gemaakt van AI en slimme logica.

Its_us_Handelsbedrijven__Systeemintegratie.jpg
Its_us_Handelsbedrijven__Groeiplannen over de grens.jpg

Groeiplannen
over de grens?

Steeds meer handelsorganisaties zijn internationaal actief. Naast culturele verschillen krijgen deze bedrijven ook te maken met lokale wet- en regelgeving, lokale gebruiken en extra administratieve last. Zo is vaak een lokaal BTW-nummer verplicht en moet de administratie en financiële afdracht ter plekke worden georganiseerd. Bedrijven met internationale ambities doen er goed aan om hierop voorbereid te zijn. It’s Us is daar graag mee van dienst!

bottom of page